Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бизнес Созопол

За гаф с плажа „Златна рибка“ алармират от туристическата камара

  02.07.2020 15:51  
За гаф с плажа „Златна рибка“ алармират от туристическата камара

От Бургаската регионална туристическа камара изпратиха сигнал до медиите за проблем с плажа „Златна рибка“ край Созопол. За проблема са информирани министър Ангелкова и бургаският депутат Петър Кънев, който е председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

„Около 800 български и германски туристи, настанени в хотелите около плаж „Златна рибка“ край Созопол, останаха без чадъри и шезлонги, въпреки че услугата влиза в цената на пакета. Причината е, че избраният концесионер на тази част от бреговата ивица на 18 май, не може да влезе във владение по законоустановени процедури, а хотелите приемат гости от средата на миналия месец“, алармират от БРТК.

„Намалихме цените с 40%, за да бъдем атрактивни на българския пазар. Сега търпим допълнителни финансови загуби от неустойки заради неизпълнение на договорени услуги. Това е в разрез с апела на министерството да задържим българите на нашето Черноморие“, алармира Руми Моневска, мениджър на „Лагуна бийч“. Тя и колегите и от „Блу Оринж“, както и гости на двата комплекса и още пет хотела, подават сигнали в министерството.

Молбата на хотелиерите е да получат разрешение за тяхна сметка да извадят и наредят шезлонги на плажа и да поддържат плажната ивица до избирането на концесионер, за да останат клиентите доволни.  На което ведомството на Ангелкова отговаря, че ако го направят, ще бъдат глобени.

Бургаската регионална туристическа камара (БРТК) изпрати ново писмо до министър Ангелкова и до председателя на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. „Недопустимо е бизнесът да полага усилия да привлича туристи, а да няма добросъвестен и легитимен стопанин на плажа“, посочва Иван Иванов, председател на камарата.

Процедурата по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие е открита още в края на  април, а конкурсът е проведен на 18 май.  От 2015 до януари 2019 г. плажът е стопанисван от бургаското АМИ ГРУП Р ЕООД. 15-годишният договор с дружеството е прекратен от държавата през декември 2019 поради неспазване на условията в него.

Народният представител от Бургас Петър Кънев коментира за вестника, че също е получил сигнала от Бургаската регионална туристическа камара. „Изпратих писмо до ведомството на министър Ангелкова с настояване в най-спешен порядък да ми бъде отговорено“, каза за той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил