Събота, 16 Яну 2021
    
Бургас

Започнаха ремонтите на УМБАЛ-Бургас и Първа поликлиника (ВИЖТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ)

  02.07.2020 15:25  
Започнаха ремонтите на УМБАЛ-Бургас и Първа поликлиника (ВИЖТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ)

Днес стартира ремонтът на бившата Първа поликлиника (ДКЦ 1). Това обяви кметът Димитър Николов в профила си във Фейсбук.

„Тази стара и неугледна сграда ще придобие съвсем нов вид до 3 месеца. Ще бъдат въведени всички мерки за енергийна ефективност, като топлоизолация на външните стени и на покрива, демонтаж на старата покривна хидроизолация, улуци и водосточни казанчета. Ще се подобри значително и топлоснабдяването в сградата. Реновирането на медицинското заведение е по проект на Община Бургас, финансиран от Националния Доверителен Екофонд“, пише той.

След санирането на сградата, ще се продължи с цялостен ремонт на детските кабинети и чакалните към тях.

„Фасадата на Първа поликлиника ще е в синхрон с цялостното саниране на УМБАЛ-Бургас, което също стартира. Ще бъде направена и пълна рехабилитация на покривите на най-голямото ни здравно заведение“, добавя градоначалникът.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас и областен координатор за учене през целия живот за област Бургас:Нека всички заедно бъдем посланици на знанието
  16.10.2020 11:50      

Тя стана носител на Годишна награда “Златен ключ" за съществен принос към изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни