Вторник, 11 Авг 2020
    
Руен

Нови три случая на болни от коронавирус в руенското село Рупча

  02.07.2020 14:34  
Нови три случая на болни от коронавирус в руенското село Рупча
  А

Михаил КОЛЕВ

 

Нови три случая на болни от коронавирус са регистрирани в руенското село Рупча. Това обяви пред вестник "Черноморски фар" кметицата на населеното място Емине Ахмед. Новозаразените са братът, майката и снахата, които са контактни на първия случай в селото - мъж, който по принцип живее в Айтос, но поради факта, че не е сменил своята адресна регистрация, се води все още жител на Рупча. Преди дни в селото бе установен и друг носител на вируса - става въпрос за приятел на първия случай. Всички заболели са с леки симптоми и се лекуват у дома.

Кметицата на Рупча призна, че сред местните жители се усеща напрежение и има притеснения болестта да не се разпространи още повече.

„Нормално е хората да са стресирани. Ние сме малко населено място, всеки общува с всеки, повечето от жителите ни са възрастни хора“, каза още тя.

Емине Ахмед призова своите съселяни да спазват стриктно мерките и да не гледат на болните в селото като на прокажени хора.

„Трябва да свикнем с вируса. Нека не се настройваме към тези хора, а да ги приемем нормално. На всеки може да се случи, никой не е застрахован. Всеки трябва да е готов да се зарази, очевидно още дълго време ще живеем с коронавируса, но не трябва да има напрежение между хората в Рупча, нито пък да се създава паника“, каза още кметицата и допълни, че в селото вече е извършена дезинфекция.

По нейни думи очаква се по-късно днес кризисният щаб в Руен да приеме нови мерки само за село Рупча, които да влязат в сила срещу разпространението на вируса. 


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к