Понеделник, 25 Яну 2021
    
Крими Спорт

Треньорът по борба на Мохамед Абдулкадер: Никога не е имало индикации за тероризъм в него

  01.07.2020 17:29  
Треньорът по борба на Мохамед Абдулкадер: Никога не е имало индикации за тероризъм в него

Михаил КОЛЕВ

 

Изненадам съм от новината, че Мохамед Абдулакдер е арестуван по обвинение в тероризъм. В него никога не съм видял индикации за подобно нещо. Хубаво момче е, докато е тренирал при мен винаги е спазвал дисциплина и не е правил проблеми. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Николай Дачев, треньор в СКБ „Бургас“ на Абдулкадер. Припомняме, че по-рано днес при спецакция в морския град 21-годишният младеж бе задържан по обвинение в тероризъм.

За последно Дачев и Мохамед са били заедно в началото на 2019 година по време на шампионат в Бургас, когато състезателят е спечелил пореден медал. След това той е заминал при баща си в Сирия, като след това се е прибрал в България само за бала си. През месец май тази година треньорът и неговият състезател са разговаряли по телефона.

„Тогава си приказвахме общи приказки за живота, не ми се стори по-странен от преди. Спал съм с него на едно легло, яли сме от една чиния, лошо не мога да кажа за него“, категоричен е Николай Дачев.

Той подчерта пред медията ни, че в полицията са били привикани на разпит всякакви хора по случая, а не само такива от неговия клуб, каквато информация се е появила в други медии. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил