Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Съветници предлагат: Почетна значка за общинския полицай спасил самоубиец от удавяне

  22.06.2020 11:15  
Съветници предлагат: Почетна значка за общинския полицай спасил самоубиец от удавяне

Георги РУСИНОВ

 

Общинските съветници от ГЕРБ, представители на ВМРО Георги Дракалиев и Николай Стоянов предлагат общинският полицай Георги Иванов да получи Почетна значка на Община Бургас. Причината за това е смелостта на общинския служител на 18 юни тази година.

Тогава малко преди 9:00 часа той спаси от удавяне около 70-годишен мъж. Възрастният мъж се хвърля в морето от платформата в опит да сложи край на живота си. В този момент обаче е забелязан от дежурния екип на "УКОРС", който патрулира в района и служителите веднага се втурват да го спасяват. Тогава Иванов хвърля спасителен буй, но мъжът отказва да се хване за него, дори напротив - започва умишлено да се отдалечава от пояса. 

„Именно това налага незабавната намеса на общинския служител Георги Иванов, който скача веднага във водата, приближава самоубиеца и го изважда. След това му оказва първа медицинска помощ до пристигане на линейката, макар самият той да има нужда от такава, защото също поглъща морска вода“, пишат в докладната общинските съветници.

Спорет тях бързата му и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение.

„Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се общински служител да бъде отличен от Общински съвет-Бургас“, аргументират се те.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил