Четвъртък, 09 Юли 2020
    
Сунгурларе

Кметът на Сунгурларе: Обстановката в общината е спокойна

  22.06.2020 08:13  
Кметът на Сунгурларе: Обстановката в общината е спокойна

Жителите на нашата община са дисциплинирани и затова съм сигурен, че ще ограничим разпространението на заразата”, каза още той

„Искам да ви уверя, че обстановката в община Сунгурларе е спокойна. Взели сме всички мерки. Носенето на маски е препоръчитело”. Това заяви кметът на Сунгурларе д-р Георги Кенов.lв ефира на Нова тв.

Вчера всички общински сгради в Сунгурларе бяха затворени заради трима заразени с коронавирус общински служители. Отменениха са и масовите мероприятия.

 „Жителите на нашата община са дисциплинирани и затова съм сигурен, че ще ограничим разпространението на заразата”, посочи още Кенов.

Запитан откъде е дошла заразата предвид неофициалната информация, че тримата заразени са присъствали на евангелски събор преди две седмици, той отговори: „Не мога да потвърдя. РЗИ води разследване по случая. Мога само да кажа, че заразата е привнесена отвън, не е от нашата община”.„И тримата колеги са от моя отдел. Надявам се да няма други последствия. Притеснени сме, но не можем да предвидим ситуацията”, каза Тодорка Павлева – зам.-кмет по социални дейности.