Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас Общество

Математическата с най-много шестици от зрелостните изпити

  19.06.2020 13:10  
Математическата с най-много шестици от зрелостните изпити

Дона МИТЕВА

От държавните зрелостни изпити  в област Бургас има 102 пълни шестици, от които  15 са със 100 точки. Новината съобщи началникът на Регионалното управление  на образованието инж. Виолета Илиева. 13 от отличниците са от Математическата гимназия и двама от Немската. От Математическата е и момче с три шестици от зрелостните изпити, един от малкото в цялата страна.

Директорът на гимназията Красимир Стоянов изказа своето задоволство от постигнатите резултати на зрелостниците. Любопитен факт е, че класът на Гергана Николова, преподавател по математика, който се състои от 26 ученика - 12 А клас всички са с отлични оценки на матурата по математика. Средният успех е Отличен 5,91. В този клас е и ученикът, който от бургаска област има само шестици на матурите – Петър Чонгов.

Седем са пълните шестици от две ДЗИ-та. Пет от тях са отново от Профилирана  природоматематическа гимназия  „Акад. Никола Обрешков" и две от Гимназия „Гьоте“.

Най-много са отличните оценки по математика в областта 34, 32 са отличните оценки по английски 11 по биология и здравно образование.

В момента се правят анализи на резултатите както за всяко отделно училище, така и по общини и области.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил