Понеделник, 25 Яну 2021
    
Любопитно

Планинският водач Владимир Димитров пробяга разстоянието от Елхово до Ахтопол

  18.06.2020 14:50  
Планинският водач Владимир Димитров пробяга разстоянието от Елхово до Ахтопол

Планинският водач Владимир Димитров успя да пробяга разстоянието от Елхово до Ахтопол. Така той постигна поставената от него цел, като желанието му бе да стори това за 24 часа, а крайното време, за което успя да измине разстоянието от 180 км, бе малко над 32 часа.

„Доволен съм! Нямаше как да го направя за 24 часа, но стигнах до края. След два неуспешни опита преди две години и преди месец и половина, сега това беше основната ми цел“, написа Димитров на своя профил в социалната мрежа.

Той сподели, че още на 10-ия километър е започнал да изпитва болки в коляното, край река Младежка пък е попаднал в страшна гръмотевична буря, а в последните 15 км краката му са били прогизнали заради мократа трева. Поради паднала мъгла Владимир Димитров на моменти се е чудил дали е поел по правилния маршрут.

Това бе второто предизвикателство по оста Елхово-Ахтопол, познато още като "Тур Странджа", в което планинският водач се впусна само в рамките на месец. През май той опита да измине за 36 часа разстоянието пеша, но силите му стигнаха малко преди финала (до село Кости). При третия си опит Димитров ще се опита да има 180-те километра с колело. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил