Вторник, 26 Яну 2021
    
Царево

РИОСВ-Бургас проверява строителството на Синеморец

  11.06.2020 19:18  
РИОСВ-Бургас проверява строителството на Синеморец

РИОСВ Бургас извърши проверка на терен по сигнал за строителство в местността „Поляните“, в землището на Синеморец. По време на проверката беше установено, че са извършени строителни дейности в частен имот, за който са проведени процедури по реда на екологичното законодателство.

Имотът попада в границите на природен парк „Странджа“ и в две защитени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000. За проекта РИОСВ Бургас е провела процедура по реда на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие. Изискан е доклад за оценка на съвместимостта на инвестиционното предложение с предмета и целите на опазване на защитените зони. Процедурата е приключила с решение № БС-03-ОС/02.03.2017 г., с което инвестиционното предложение е съгласувано. Решението не е обжалвано в законоустановения срок и е влязло в сила.

Съгласно поставените в Решението условия, не се разрешават строителстелни дейности в гнездовия период на птиците от март-август. След установяване на същите, с независимия стройтелен контрол на обекта, РИОСВ ще предприеме съответните административно наказателни действия по реда на ЗБР.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил