Понеделник, 25 Яну 2021
    
Айтос Бургас Карнобат

Цялостен ремонт на пътя Карнобат – Бургас ще има

  08.06.2020 17:09  
Цялостен ремонт на пътя Карнобат – Бургас ще има

Георги РУСИНОВ

 

Цялостен ремонт на пътя Карнобат – Бургас ще има. Това е получил като отговор от министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, народният представител от ДПС – Севим Али. По време парламентарния контрол той зададе въпрос към министерството за състоянието на път. Пред „Черноморски фар“ Али обясни, че е получавал много запитвания от живеещи в Айтос и Руен, които редовно ползват пътя, за да ходят на работа до Бургас.

„95-а година е правена последно цялостната рехабилитация на пътя. След това са правени само кръпки. Това обаче вече не помага. Трябва да се направи цялостна рехабилитация, както на Ветрен – Бургас“, обясни той.

Министър Петя Аврамова му е отговорила, че до края на тази година ще се направят изчисленията колко ще струва цялостната рехабилитация на пътя. И от АПИ-Бургас й били казали, че такава е необходима, защото става въпрос за важен първокласен републикански път, обходен на АМ „Тракия“.

„Министърът ме увери, че след като се направи изчислението колко ще струва цялостен ремонт от КПП-то на Карнобат до входа на Ветрен, в първата половина на 2021-а ще се започне с този ремонт и че е предвиден“, поясни депутатът.

Той припомни и една трагедия от края на 2019-а година. Тогава тополчанинът Тургай Джевджетов загина при самостоятелна катастрофа малко след заведението „Малкия бекир“ преди Айтос.

„Проблем е, че някъде по пътя вече има пропадане и на основата и тогава вече нивелацията се разваля и когато завали дъжд, водата не се оттича в канавката. Нали помните как в края на миналата година загина онова момче от Тополица? Точно така стана тогава“, каза той.

Затова Севим Али е категоричен, че единствено цялостен ремонт по примера на отсечката между Ветрен и Бургас е най-доброто решение и за Карнобат – Бургас.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил