Сряда, 12 Авг 2020
    
Бургас

По 15 акта за скачане от Моста всяка година

  08.06.2020 08:16  
По 15 акта за скачане от Моста всяка година

Две деца на 13 и 17 години се удавиха в морето вчера в Бургас. В неделя три момчета са скочили от моста в Морската градина, за да плуват. Едното дете е спасено. Инцидентът постави въпроса честа практика ли е деца да скачат от моста и кой следи за нарушаване на правилата?

Вчера денят започна спокойно. Флагът беше зелен. Към обяд морето стана по-бурно, а флагът стана червен. Към 14:15 е подаден сигнал, че момче е скочило от моста. Реагирахме веднага. Накрая на моста дълбочината е към 6 метра", каза спасителят Петър Русев пред Нова тв.

„Всяка година имаме инциденти на това място. Опасностите са много. Отдолу има плочи, арматури. Освен това водата още е студена, а температурите навън са по-високи. Когато тялото е нагрято и се скочи в студена вода, се пукат капиляри”, каза в ефира на „Здравей, България” Васил Алексиев от Водно спасяване, БЧК-Бургас. Той призова хората да се пазят и да не използват съоръжението за скокове.

„Засега можем да предотвратим подобни случаи само чрез патрули. Всяка година имаме минимум 15 акта за неспазване на правилата", поясни  Веселин Василев, представител на Община Бургас.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к