Понеделник, 25 Яну 2021
    
Руен

Обновяват и санират 12 кметства в община Руен

  07.06.2020 11:15  
Обновяват и санират 12 кметства в община Руен

12 кметства в община Руен ще бъдат обновени и санирани. Освен това ще се сдобият и с климатици. Това показва репортерска проверка на „Черноморски фар“. Това са кметствата на селата: Билка, Дъскотна, Планиница, Разбойна, Рупча, Ръжица, Сини рид, Соколец, Струя, Ясеново, Скалак и Преображенци.

Поръчката е разделена в две обособени позиции. Общата стойност, предвидена от Община Руен е в размер на 767 169.01 лева, без ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на общината.

Първата позиция обхваща реконструкцията, ремонта на сградите с цел подобряване на енергийната им ефективност. 620 712.01 лева, без ДДС е прогнозната стойност. Обновяването на сградите включва изпълнение на мерки по фасадите, покривите и вътрешностите им.

В обхвата на поръчката по първата позиция са включени следните дейности: подготвителни работи; демонтаж на прозорци и врати; демонтаж на ламарина и покрив; демонтаж и обратен монтаж на керемиди; очукване на вътрешна мазилка; демонтаж на улуци, водосточни тръби и други; очукване и изкърпване на външна мазилка; топлинно изолиране на стени; топлинно изолиране на покрив; подмяна на дограма; дейности по част „Електро“.

Според техническата спецификация, която е част от поръчката, сградите са стари, не са топлоизолирани и се отопляват на твърдо гориво и електрически уреди – радиатори, печки. Някои кметства са едноетажни, други имат по два етажа.

Втората обособена позиция включва доставката и монтажа на климатици за 12-те кметства. 146 457 лева, без ДДС са предвидени по тази част.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил