Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бизнес

62-годишна висшистка - готова да работи на розов телефон

  05.06.2020 08:20  
62-годишна висшистка - готова да работи на розов телефон

Дона МИТЕВА

Все по-честа става практиката лица, които си търсят работа, да пускат обяви с надеждата, че работодател ще ги наеме. Или пък нуждаещи се ще им звъннат, за да се възползват от услугите им. Такъв е случаят например с обява на жена на 49 години, която пише, че е без шофьорска книжка и търси почасова работа за компания на подвижни възрастни хора, предлага пазаруване, плащане на сметки, даване на лекарства или разходки. Като категорично подчертава: „без смяна на памперси“. Дамата обявява и цена – 3.50 лв. на час.

Не са редки и обявите за допълнителна работа като почистване на входове, офиси, магазини, а също така и почистване на домове. Прави впечатление, че ако допреди време подобни услуги се предлагаха от пенсионерки, които искаха да си добавят нещо към пенсията, то сега има и млади жени, които предлагат труда си в помощ на заетите домакини. „Предлагам почистващи услуги: редовно почистване на вашия дом, частично почистване на вашия дом, след ремонт на вашия дом, при изнасяне или нанасяне, гладене, миене на съдове и всичко, за каквото се сетите, свързано с хигиена и домашните задачи. Ако нямате време за всичко това, пишете на посочения мейл. Имам дългогодишен опит, била съм в Англия 6 години и съм се занимавала с почистване на домове“, пише 33-годишна жена.

При мъжете най-предлаганите услуги са като шофьор – като се започне от персонален, трансфер на хора и вещи и хора с документ за управление на всички категории.  Мъжете търсят работа още като бояджии, охрана, пазачи, общи работници, бармани, сервитьори.

За работа в туризма предлагат труда си хора и от двата пола. Прави впечатление млад мъж, който обявява, че иска да бъде нает като викач. В полетата за владеене на език е отбелязал английски, гръцки, иврит, немски, полски, румънски, руски, сръбски, турски, а в допълнителната информация се хвали, че е с 30 години стаж по ресторанти. Петдесет и една годишният мачо се побира в рамките на представата за типичен гларус – ухажор от близкото минало. Хора, които в наши дни са вече на изчезване.
Любопитна е и обявата на жена на 62 години - висшистка, която иска работа с телефон, включително и розов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил