Събота, 31 Oct 2020
    
Созопол

Проверка на Алепу: Четириетажната сграда не е сграда

  03.06.2020 12:07  
Проверка на Алепу: Четириетажната сграда не е сграда

Георги РУСИНОВ

 

Четириетажната сграда на плаж Алепу не е сграда. Това стана ясно от днешната проверка на РДНСК-Бургас. Началникът на дирекцията Милен Ненчев обясни пред медии, че строежът е разрешен още през 2018-а и е за етапно строителство.

Първият етап представлява реализирането на брегоукрепително укрепление. Вторият етап вече предвижда изграждането на сграда. По думите на Ненчев стана ясно, че тя ще се намира на терена пред укреплението.

Снимката на четириетажната сграда, която вчера обиколи социалните мрежи представлява това укрепление. Ненчев обаче заяви, че това не е сграда.

„Това е носеща конструкция, която трябва да спира свлачищата. Всичко това ще е под земята. Над него няма да се строи нищо. Вторият етап ще е пред него, като в най-ниската си част ще е един етаж“, обясни Ненчев и добави, че етажността ще расте терасовидно. Така и не стана ясно колко ще е в най-високата си част.

Ненчев поясни, че нищо ново не е констатирано по строежа. Такова било състоянието му и през лятото. Стената, която се виждала представлява стена на пречиствателната станция. От Община Созопол коментираха, че няма разминаване между даденото разрешително и изпълненото четириетажно съоръжение. Нямало информация кога ще започне строителството на хотела, или втория етап от проекта.

Представител от фирмата, упражняваща строителен надзор също потвърди, че това е брегоукрепително съоръжение и че на практика първият етап е реализиран.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова
  30.07.2020 15:10      

И между другото, БСП не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас, гневно отбелязва Христина Христова.