Вторник, 26 Яну 2021
    
Несебър

Училището в Равда отбеляза празниците през май виртуално

  29.05.2020 17:09  
Училището в Равда отбеляза празниците през май виртуално

В условията на дистанционно обучение, учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Равда отбелязаха празниците през месец май виртуално.

За 6 май- Гергьовден, учениците от 3 клас поздравиха ръководството и всички възпитаници на училището с пожелание за здраве и благоденствие. Те твориха рисунки на светеца, разказаха легендата за Св. Георги Победоносец и поднесоха информация за обичаите на този празник.

Деня на Европа - 9 май, възпитаниците на училището отбелязаха с изработване на постери и рисунки, съдържащи информация за празника.

На 11 май бе отбелязан патронният празник на училището. Във виртуалното тържество се включиха учениците от 1 до 7 клас и техните учители. Директорът на училището - г-жа Таня Петкова, поздрави педагози и ученици с пожелание за здраве, вдъхновение и сили по пътя към познанието.

Учениците от прогимназията разказаха за живота и делото на Кирил и Методий, изпълниха рецитал за Солунските братя, нарисуваха рисунки и изработиха табла за празника. С гордост те позираха със своите творения, облечени в училищна униформа. За учениците в прогимназиален етап беше обявен конкурс за съчинение, разказ или стихотворение във връзка с патронния празник, а преподаватели изготвиха презентации и видеоматериал.

По случай 24 май, учителите на първокласниците организираха виртуално тържество „Празник на буквите“. Второкласниците написаха своите имена на глаголица и в акростих, а други ученици отправиха музикален поздрав, рецитал и поднесоха информация за историята на химна „Върви, народе възродени!“

Въпреки необичайната ситуация, както традицията повелява, празниците бяха почетени.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил