Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Защо в Крайморие ще искат пет лева за чадър и шезлонг

  26.05.2020 17:48  
Защо в Крайморие ще искат пет лева за чадър и шезлонг

Концесионерът на плажа там: Човешкият живот няма цена

 

Георги РУСИНОВ

 

„От години инвестирам в сигурността, включително и на тези, които не ползват чадъри и шезлонги. За това нямам досега нито един  инцидент на плажа. Не смъртен случай, инцидент в морето нямам. За мен най-важното е човешкия живот и здраве“. Това заяви пред „Черноморски фар“ концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров.

В мрежата се появиха негативни коментари около цените на чадърите и шезлонгите на плажа, стопанисван от него. Димитров е решил цената им да е 5 лева. Критиката идва на база на това, че на някои плажове те ще са безплатни.

„Аз предлагам продукт, който смятам, че в момента е на достатъчно ниска цена. Какво имам предвид? Мога да се похваля с достатъчно на брой душове и тоалетни. Нормални, не еко. Отходните води на всички тоалетни и на заведенията аз съм ги заустил и съм направил голяма инвестиция в това. Септични събиратели, които се изпомпват със специални помпи. Тази инвестиция ми струва няколко десетки хиляди, всяка една от тях. Докато на някои плажове липсват душове и тоалетни, аз всяка година инвестирам в нови. Това струва пари. Не можеш да искаш да ползваш, без да си плащаш“, обясни Димитров.

Концесионерът направи и много важно уточнение – към цената от 5 лева влизат безплатно и масичката и шалтето. Тази година той е инвестирал и в нови чадъри, което също си е разход, казва той.

По отношение на сигурността той казва, че за тези три години няма и ухапвания от кърлежи, защото редовно обезпаразитява.

„Отделно от това в договора ми пише, че аз съм длъжен да окажа първа долекарска помощ. Не отказвам обаче на никого помощ и за неспешни случаи – заболяло го глава, корем. Това също струва пари“, пояснява Димитров.

Към момента той не знае точно колко ще са спасителите и медицинските лица през този сезон, тъй като се очакват нови правила на работа. До миналата обаче е поддържал сериозният екип от 13 спасители и 2 медицински лица за не много големия плаж.

За да обобщи Димитров казва, че е вложил пари и е нормално да очаква заплащане за продукта, който предлага.

„Можех да ги направя и 3-4 лева. Не искам да понижавам качеството, или да се компрометирам откъм сигурността. Аз не търся непременно всички да дойдат. Аз искам тези, които дойдат да са доволни, да оценят труда ми и да са сигурни за живота си“, каза той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил