Понеделник, 25 Яну 2021
    
Крими

За седмица: 1271 нарушения на скоростта е регистрирала полицията

  20.05.2020 12:34  
За седмица: 1271 нарушения на скоростта е регистрирала полицията

Георги РУСИНОВ

 

Само за седмица служители на Областна дирекция на МВР-Бургас са регистрирали 1271 нарушения на скоростта в провеждащата се в областта операция „Скорост“. Данните пред медии изнесе комисар Неделчо Рачев, шеф на КАТ-Бургас.

Акцията продължава и днес. 8 от превишилите скорост водачи ще бъдат лишени от правоуправление за три месеца. Глобите са от 700 лева нагоре.

„Най-фрапиращите са три случая. При ограничение от 60 километра в час, те са се движили съответно със 131, 131 и 135 километра в час. Те подлежат на глоби от 900-1000 лева и три месеца лишаване от правоуправление. Пет от осемте водачи са установени, връчени са им фишовете. Предстои да им бъдат отнети книжки“, обясни той.

Рачев коментира и хванатите да шофират след употреба на алкохол.

„Нашумя последният случай на управление след алкохол с 3.47 промила на територията на град Каблешково. Водачът е установен и срещу него е образувано бързо полицейско производство. Чакаме резултата. ОДМВР-Бургас предприема мерки с поставянето на мобилни и стационарни камери за контрол на скоростта. Екипи често сменят своите места и извършват проверки за управление след употреба на алкохол или наркотици“, каза комисарят.

От началото на месец април до сега са установени 32 случая на водачи, които са употребили алкохол и срещу тях са образувани 32 бързи производства.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил