Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Абитуриентите от Електрото: Здравето ни е по-важно от бала

  15.05.2020 11:41  
Абитуриентите от Електрото: Здравето ни е по-важно от бала

За разлика от други абитуриенти в Бургас, тези от Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) „Константин Фотинов“, сами са се отказали от празнуването на бала си. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ директорът на учебното заведение Коста Папазов. Дванадесетокласниците от Електрото е трябвало да отпразнуват завършването си в турския курорт Мармарис, като отпътуването е било предвидено за 26 май. Заради кризата с коронавируса обаче зрелостниците са решили да се откажат от празненствата в южната ни съседка. За щастие, парите ще им бъдат възстановени и проблем няма да има, увери Папазов.

По думите му, младежите приемат ситуацията с COVID-19 и са поставили на първо място здравето и проявяват разбиране. Не се предвижда за по-нататък през годината те да се съберат и тогава да организират своя бал, тъй като голяма част от тях ще поемат по своя път в страната или в чужбина и подобна идея трудно би се осъществила.

Самото изпращане на Випуск 2020 се състоя виртуално бе на 14 май. След разрешението на премиера и Националния оперативен щаб изпращанията да се състоят, както повелява традицията, а не през мониторите, Коста Папазов коментира, че при тях същинското „сбогуване“ със зрелостниците ще се организира на по-късен етап, като той смята най-удачно това да стане след изпитите на дванадесетокласниците.

 „Тази година средното си образование в ПГЕЕ ще завършат 78 ученици“, допълни още директорът на гимназията.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил