Събота, 13 Фев 2021
    
Култура

Независими творци искат бърз рестарт на културния живот в Бургас

  13.05.2020 16:05  
Независими творци искат бърз рестарт на културния живот в Бургас

Зам.-кметът Диана Саватева и председателят на комисията по култура в местния парламент Веселин Пренеров се срещнаха с хора на изкуството и културата от Бургас, които определят себе си като независими творци. Тяхната гилдия е сред най-пострадалите по време на кризата с коронавируса и има нужда от подкрепа за възстановяване на обичайната си дейност.

Срещата в Общината се проведе именно по искане на независимите творци, които бяха представени в нея от Петя Стойкова - ръководител на танцова школа "Дюн", Маруся Русева от "Арт Ателие" - организатор на събития, Добрин Вътев - председател на Дружество на бургаските художници, Жана Пенчева - хореограф.

Диана Саватева и Веселин Пренеров заявиха готовността си да работят заедно с гилдията за бързо възстановяване. Беше решено да се сформира съвместна работна група, която да планира промени в общинската програма за финансиране на културни проекти, за да стане по-гъвкава и да се надградят безспорните ползи от нея. Творците поискаха и помощ от Общината за обезпечаване дейността на различни творчески школи в открити пространства.

Предстои сформиране на работната група, която да си набележи конкретни следващи цели за изпълнение.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот