Петък, 12 Фев 2021
    
Крими

Нови удари на полицията срещу дилъри и джигити

  14.11.2020 12:27  
Нови удари на полицията срещу дилъри и джигити

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани три души. Иззети са различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са три бързи производства. Спрямо трите лица са повдигнати обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е : задържането на 18 годишен криминално проявен бургазлия, осъществено на бургаската улица „Патриарх Евтимий”, в когото при извършен личен обиск е намерена свивка марихуана, а при извършеното претърсване на дома му са открити множество свивки със зелена суха тревна маса / марихуана/ с общо тегло около 35 грама, част от които укрити под тухла на стълбищната клетка в избеното помещение на кооперацията, обитавана от бургазлията.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случая. Водачите са на възраст от 19 до 36 години. Четирима от водачите са шофирали след употреба на амфетамини и метамфетамини, а един след употреба на опиати.

В други четири случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 880 нарушения на скоростта. От тях в 5 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 20 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 20 пешеходци, а един водач на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Служителите, ангажирани с провеждането на първия етап от акция „Зима” на територията на Бургас – град, са проверили 100 водачи, като са санкционирали 16 от тях, шофирали неизправни МПС. Акцията продължава с втори етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, която е насочена към   пешеходците   и   поведението   на   водачите   спрямо пешеходците.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Радка Жекова, Сдружение „Диабетни грижи”: За диабета няма почивен ден
  14.11.2020 10:31      

Да помагаш на другите е добре, но да ги научиш сами да си помагат, е още по-добре