Вторник, 01 Дек 2020
    
Спорт

Футболният турнир на БМФ Порт Бургас за 2020-а излъчи своите победители

  14.11.2020 17:00  
Футболният турнир на БМФ Порт Бургас за 2020-а излъчи своите победители

Сборинят отбор „Аутсайдерите“ печели купата на БМФ Порт Бургас 2020 в турнира по минифутбол за младежи. В оспорван финал младежите, сформирали свой тим специално за тази надпревара, надиграха другия финалист – отборът на Професиона гимназия по механотехника и електроника-Бургас. Така извоюваха правото си на 10 декември, ако епидемиологичната обстановка позволява,  да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, за да подкрепят футболистите на Лудогорец в срещата им с ЛАСК Линц  - част от футболния турнир „Лига Европа”. Билетите, както и транспорта от Бургас до Разград и обратно, ще бъдат са осигурени „БМФ Порт Бургас” ЕАД - концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”.

На второ място със сребърни медали и купа се класираха младите футболисти от Механото. Бронзът завоюва отборът на Професионална гимназия по транспорт, следван от сборния „Pomorians“, който остана четвърти в надпреварата.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас 2020 се проведе на 14 ноември, при спазване на всички мерки за безопасност, наложени заради пандемията COVID 19. В Спортен комплект „Каменица Арена“ публика нямаше, турнирът бе излъчен онлайн и наблюдаван през фейсбук от феновете на състезаващите се отбори и от любителни на футболната игра.

На двата терена на „Каменица Арена” сили премериха общо 8 отбора. В надпреварата се включиха два отбори от бургаските училища: Гимназия с изучаване на немски език „Гьоте”, професионалните гимназии по механотехника и електроника, по морско корабоплаване и риболов, по компютърно програмиране и иновации, по транспорт, както и сбортине „Pomorians“, „ Sharks” и „Аутсайдерите” . 

Отборите бяха разпределени чрез жребий  и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки” в своята група.

След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезанието се проведе със съдействието на Бъгарската асоциация по минифутбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2020 г.

Въпреки уверенията им, че играят за удоволствие и най-важен е  феърплеят, всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа.  

За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, организаторите бяха подготвили купи и медали за класиралите се на първите три места, както и индивидуални предметни награди за второ, трето и четвърто място и подаръци за всеки участник в надпреварата.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас се организира за пета поредна година. Още първото му издание през 2016 г. получи широк обществен отзвук и  придоби характер на общоградско събитие. Тази година надпреварата отново се превърна в красив спортен празник, каквато е идеята на спонсора – „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. Турнирът постигна основната си цел – да помогне за утвърждаването на спортни навици сред младите, за развитие на масовия спорт в града и да докаже, че социално отговореният бизнес винаги  намира  точното място към което да насочи своята помощ.


Анкета

Притеснява ли ви втората вълна от коронавирус?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство