Събота, 25 Май 2024
    
Бургас Култура

Любо Нейков гостува в Бургас с комедията “Натюрморт със затлъстял племенник”

  10.04.2024 14:26  
Любо Нейков гостува в Бургас с комедията “Натюрморт със затлъстял племенник”

Актьорът Любо Нейков играе главната роля в пиесата „Натюрморт със затлъстял племенник“ на румънския драматург Йон Сапдару. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе е на бургаска сцена на 26 април, от 19:00 часа, Културен дом НХК.

Режисьор е директорът на театъра в Русе Боян Иванов. Участват още Роберт Янакиев - гост, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Партнира им младата актриса Дона Вълова.

Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев-Мирона.

„Много хора ще се припознаят в моя герой и в героинята на Дона. Тази невъзможна любов! За мен е важно, че само в театъра може да се случи такава лаборатория на емоциите“, коментира ролята си Любо Нейков.

Режисьорът Боян Иванов е с интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже, а най-шареното присъствие на сцената е на Дона Вълова.

„Да, това е една много емоционална пиеса. Разбира се, че е комедия, даже авторът е използвал комедията на ситуациите като ракетен носител, като външна опаковка, за да предаде едни много интересни и много сериозни теми“, разказва режисьорът.

В „Натюрморт със затлъстял племенник“ героите са обикновени хора - три лели отглеждат своя племенник – детето на четвъртата сестра, обяснява Боян Иванов. Героите попадат в комични ситуации, но всъщност пиесата поставя много важни за обществото теми – за обсебеността, за невъзможната любов, за любовта, която може да те задуши, да те унищожи и превърне в нещо, което не желаеш да бъдеш.

Ключовата дума в заглавието е „натюрморт“ и той отваря интересен и любопитен обрат в действието. Факт е, че над 13 години тази пиеса се играе в театър „Одеон“ в Букурещ.

Билети в билетен център „Часовника”.

Телефон за връзка: 0898 420 537 и Арт Мелпомена.