Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас

„Дни на цветята“ дават старт на тематичните уикенди на Община Бургас

  09.04.2024 16:49  
„Дни на цветята“ дават старт на тематичните уикенди на Община Бургас

 

С „Дни на цветята“ стартира богатата програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024.

Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“. В него ще участват над  90 фирми и организации. И тази година форумът ще даде среща на ценители на красотата, професионалисти в областта на флористиката и ландшафта, любители градинари и др.

В дните от 27 април до 6 май в откритите площи на Експо център "Флора" ще бъдат ситуирани повече от деведесет фирми и професионални организации, които ще покажат най-доброто от сезонната си цветна продукция, вносни екзотични растения, огромно разнообразие от декоративни храсти и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици. В залите на центъра ще посрещат автори на ръчно изработени продукти, великденски украси, венци, а също и производители на био продукти и мед.

"Флора Бургас" е единственото по рода си събитие в България, което предлага на своите посетители изложбено пространство с представяне на артистични инсталации от растения, аранжировки и фигури, в които главен герои са цветята. В дните преди събитието, в изложбените площи ще работят професионални флористи, фирми и ландшафтни архитекти. Спецификата на инсталациите от цветя налага работа върху всеки детайл и цвете до последния момент преди откриването. Именно в това се крие и приказното очакване и ефект в изработката на аранжировките.

В програмата и изложбените площи на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2024г. ще се включат и Първото орхидеено общество в България, европейска организация на производителите на мушкато, една от най-добрите унгарски фирми, предлагащи специализирана продукция за флористи.

От откриването на събитието на 27 април, до последния му ден - 6 май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да "излекувате" болната си орхидея и кои са най-редките видове сред това растение. В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение, благодарение на любими бургаски музиканти.

Вижте програмата на тематичен уикенд „Дни на цветята“

 

 27.04 /събота/

- 11:00ч. - Официално откриване на Национална изложба на цветя "Флора" Бургас - в програмата: представяне на танц на децата от ДГ "Вълшебство",  концерт на група "Горещ пясък"

- 17:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър28.04 /неделя/

- 10:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

- 11:30ч. - Детска работилница за засаждане на орхидеи - организатор Първо орхидеено общество в България

- 14:00ч. - Лекция и демонстрация на тема "Орхидеи" - организатор Първо орхидеено общество в България

- 18:00ч. - Представяне на авторска електронна музика - заснемане на видеоклип на бургаските артисти от BORA PROJECT

 

01.05./сряда/

 

- 11:00ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

- 17:30ч. – Концерт – представяне на първия музикален албум „Път към върха“ на вокално трио DEJA VU

 

04.05./събота/

 

- 10:30ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги /флорист/

Работилницата е подходяща за деца от 7 до 14г. възраст. Участието е само след предварително записване на телефон: 0886 11 08 68

- 14:00ч. – Великденска демонстрация - водещ Нина Харанги /флорист/

5.05./неделя/  Великден


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,