Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Известен е първенецът от общинския кръг Националната викторина по безопасност на движението

  15.03.2024 17:30  
Известен е първенецът от общинския кръг Националната викторина по безопасност на движението

Вече е известен първенецът от общинския кръг Националната викторина по безопасност на движението, който се проведе днес. Първо място спечели отборът на ОУ „Любен Каравелов“. С приз за второ място е отборът на ОУ „Антон Страшимиров“, а на 3-то място се класира отборът на ОУ „Св. Княз Борис I”.

В него взеха участие 12 отбора от основни и средни бургаски училища - ОУ „Антон Страшимиров"; ОУ „Васил Априлов "; ОУ „Георги Бенковски"; ОУ „Елин Пелин"; СУ „Еп. Константин Преславски"; СУ „Константин Петканов"; ОУ „Л. Каравелов "; ОУ „П. К. Яворов"; ОУ „П. Р. Славейков"; ОУ „Свети Климент Охридски"; ОУ „Свети княз Борис І"; ОУ „Христо Ботев", кв. Долно Езерово.

Викторината по безопасност на движението се проведе в пет кръга:  тест по безопасност на движението (листовка с определени ситуации по пътна безопасност);  решаване на викторина от 10 въпроса;  пъзел от 3 пътни знака, където се следеше за бързина и правилност за изпълнение на задачата;  теоретичен тест от 5 въпроса с оказване на първа долекарска помощ;  практическа ситуация - оказване на първа долекарска помощ на пострадал. Този раздел бе организиран и се проведе от доброволците от БЧК.

Отборите се състояха от четири състезатели от всяко училище на възраст  5 - 7 клас.

Общинската викторина се организира от партньори както следва: Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, Регионално управление на образованието - Бургас, Сектор Пътна полиция към ОД на МВР - Бургас, Съюз на българските автомобилисти и Български червен кръст – клон Бургас.

Отборът, класиран на първо място ще представи Община Бургас на областния кръг на 26.04.2024 г. заедно с отбори на Община Средец, Община Сунгурларе, Община Поморие и Община Несебър. Класиралият се на първо място отбор ще участва в Националната викторина по безопасност на движението, която ще се проведе в Сунгурларе през май.