Неделя, 19 Май 2024
    
Общество

Кметове от ГЕРБ обвиниха Петков в опит да се внесе разделение в партията им преди началото на преговорите

  09.03.2024 17:36  
Кметове от ГЕРБ обвиниха Петков в опит да се внесе разделение в партията им преди началото на преговорите


Кметове от ГЕРБ обвиниха Кирил Петков в опит да се внесе разделение в партията им преди началото на преговорите. Това отбелязват те в позиция изпратена до медиите. 

„Посредствените опити за разделение в партията часове преди началото на преговорите е нелепо, недостойно и неетично”, се казва в нея. 

„Ние, кметовете от ГЕРБ,  остро възразяваме срещу днешните опити за внушения, които председателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков направи на националната конференция на "Демократична България". Посредствените опити да се внесе разделение в най-голямата политическа партия в България и то часове преди началото за преговори за управлението на страната в следващите месеци е нелепо, недостойно и неетично”, отбелязват те.

„В ГЕРБ няма лагери, групи, разделения. Има различни мнения, различни идеи, но политическите ни действия винаги са единни. ГЕРБ е отбор, който винаги е устоявал на всички изпитания и предизвикателства, защото знаем, че само заедно сме силни. Бяхме заедно, когато ни гонеха, изчегъртваха и обвиняваха за всичко. Ще останем заедно и ще работим в интерес на хората и няма да позволим дневния ред в държавата да бъде подменен с дребни политически интриги и измислени обвинения. Защото така решиха избирателите на последните парламентарни избори. Освен това считаме за поредното политическо нахалство присвояването на правото да се говори еднолично от името на законно избрани кметове на общини в България”, продължава позицията на ГЕРБ.


„Използваме случая да припомним, че приемането на бюджета за 2024 година, основното изискване на ГЕРБ, за да го подкрепи, беше в него да бъдат включени приоритетните проекти на всяка една община. Алармираме, че близо 3 месеца след приемането на държавната план-сметка, отпуснатото финансиране за проекти от страна на Министерство на финансите е нищожно, въпреки гръмките обещания от страна на финансовия министър.

Ето защо категорично настояваме да се спрат опитите за манипулации и неверни твърдения на гърба на кметовете от ГЕРБ и финансовия министър вместо да си проси несъстоятелни комплименти от съпредседателя си, незабавно да предприеме действия за изпълнение на Закона за държавния бюджет в оставащите дни до края на мандата му”, завършва позицията.