Събота, 13 Апр 2024
    
Общество

Пеевски ошляпа Кирил Петков, но деликатно: Искам извинение!

  26.02.2024 21:31  
Пеевски ошляпа Кирил Петков, но деликатно: Искам извинение!

Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски

Днес съпредседателят на ПП Кирил Петков направи внушения в публичното пространство. Той заяви, че ГЕРБ, ДПС и Президента владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, вкл. и ВСС, които категорично не отговарят на истината. Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората. 

Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС. Не може да бъдем свързвани с никакви други назначения.

Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. 

А специално по темата на ДАНС. Не знам колко е щатът на ДАНС. Знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула.

И тъй като ние винаги сме заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората. За това доверие работим, в такъв случай публикуваме пълния списък на излъчените от ДПС достойни представители в регулаторите. 

Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация, или на липсата на такава. 

Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини". Това казва още той.