Сряда, 21 Фев 2024
    
Бургас

Идеи в образованието обменят представители на Къркларели и Бургас

  11.02.2024 10:38  
Идеи в образованието обменят представители на Къркларели и Бургас

Дона МИТЕВА

Елиф Джанан Тунджер – зам. областен управител на Къркларели, отговарящ и за образованието и Хилал Йозефсун – директор на Областна дирекция на националното образование в Къркларели проведоха работна среща с Петя Петрова, началник на Регионалното управление на образованието в Бургас. Тази среща бе инициирана от Толга Оркун – генерален консул на Република Турция в Бургас.

По време на визитата на турските гости са коментирани възможности за обмен на добри практики и сътрудничество в сферата на образованието.

„Споделени бяха множество проектни идеи и бяха набелязани аспекти, в които да се разгърне партньорството, като част от тях са: иновативност в преподаването, ученическо самоуправление и превенция на отпадането“, разказа Петя Петрова.

Гостите са впечатлени от проекта на ПГМЕЕ, който е изложен в сградата на управлението. Той е дело на ученици от паралелка, в която се изучава заваряване и недвусмислено показва, че чрез заварки може да се твори изкуство.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За