Неделя, 28 Апр 2024
    
Мнения

Пеевски: Ротацията е безсмислена, ако ПП-ДБ вземат още едно министерство

  10.02.2024 17:20  
Пеевски: Ротацията е безсмислена, ако ПП-ДБ вземат още едно министерство

Лидерът на депутатите очаква от движението победа на евровота, а ако ПП-ДБ не си изпълнят договорката - готовност и за други избори


Денков е добър образователен министър и ДПС ще го подкрепи като такъв

 

Нашите младежи трябва да се подготвят да управляват България, ние имаме уникални кадри. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, докато в София тече IX-та конференция на младежкото ДПС.

А на въпрос какви са очакванията му за конференцията, която трябва да избере ново ръководство на партията той бе лаконичен. "Тази работа трябва да приключи и да се стягаме за избори". А на въпрос какви ще са изборите, той каза: "Не се знае, ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще има само европейски. Ако не го направят - г-н Борисов и ГЕРБ да решават". От партийните структури той очаква спечелване на евроизборите.

Пеевски настоя, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката - Николай Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой да отиде във Външно.

ПП-ДБ се опитват да изопачат нещата. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземат министерството. Това министерство е на ГЕРБ и те решават какво да се случи. Прекомерното желание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако вземат още едно, ротацията е безсмислена. Те ще са взели всичко", коментира депутатът от ДПС. Според него те и сега имали всичко - цялата власт и премиер.

Той се ядоса, че

ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията, сетили се да питат защо Бойко Борисов е начело на външната комисия в НС, а Мария Габриел е външен министър. 

"С тази еволюция е нормално да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министри трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи огромна отстъпка.

ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ искат да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ",

каза още депутатът.

Пеевски отново натърти, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката и да се върви напред.

Пеевски получи и въпрос ще продължи ли да обича Кирил Петков и Бойко Борисов, ако се стигне до предсрочни избори. "Извън шегата, това са 2 големи партии, трябва да се държат отговорно и сериозно. Шегичките и надиграването трябва да спрат. Казах на колегите: каквото партиите са си играли - играли. Това трябва да спре", отсече той.

И отбеляза, че имаме изключително стабилен евроатлантически парламент и правителство. Не може заради някакви щения на някой да намерим уютно удобно кресло, защото някой е решил, че трябва да се настани във Външно, да бутнем държавата.

Според Пеевски акад. Денков е добър образователен министър и ДПС ще го подкрепи като такъв.