Сряда, 21 Фев 2024
    
Царево

Община Царево за промените в ЗУЧК: Непрекъснато се въвеждат забрани за частни имоти

  10.02.2024 12:49  
Община Царево за промените в ЗУЧК: Непрекъснато се въвеждат забрани за частни имоти

Във връзка с приетите промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, с които се засягат имоти от землището на с. Лозенец и около плаж Корал:

Призоваваме за ускорено приемане на Общ устройствен план на община Царево и план за управление на Природен парк „Странджа“, както и за промяна в едностранния подход при непрекъснатото въвеждане на рестрикции и забрани по отношение на частни имоти.

Община Царево ще подкрепи: всяка инициатива за ограничаване на презастрояването по крайбрежието, например чрез алтернативи като къмпингуването; всяка инициатива за опазване на природата и приемане на нови защитени територии, но при ясни граници на Природен парк „Странджа“, при следване на принципите за публичност и прозрачност и най-вече при справедливо обезщетение на собствениците на имоти.

Община Царево заяви категорична позиция още при внасянето им – не подкрепя подхода на приемане на подобни норми, без ясен критерий за обезщетяване на накърнените интереси на частните собственици.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За