Неделя, 28 Апр 2024
    
Бургас

Старши комисар Емил Павлов: Видеонаблюдението и разширяването му може да бъде само в голям плюс за дирекцията

  02.02.2024 14:54  
Старши комисар Емил Павлов: Видеонаблюдението и разширяването му може да бъде само в голям плюс за дирекцията

Георги РУСИНОВ

 

Превенцията е сред топ приоритетите на директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов. Това коментира той пред общинските съветници, пред които за пръв път преди дни бургаската полиция изнесе отчет за работата си през изминалата 2023-а. Пред репортери директорът обясни, че превенцията има различни форми.

„На първо място говорим за засилено полицейско присъствие в малките населени места, за голяма активност при проверките на водачи дали управляват превозните средства след употреба на алкохол или наркотици. Това са все дейности, които целят ограничаването на пияните и дрогирани водачи, така и на извършителите на кражби и грабежи“, каза той и добави, че видеонаблюдението и неговото разширяване може да бъде само в плюс за дирекцията

Старши комисар Павлов заяви, че на работна среща ще бъдат повдигнати въпроси за евентуални промени в наредбите на Община Бургас.

„Тук говорим за осигуряването на по-добра среда за сигурност, до свеждане на минимум нарушенията по Закона за движение по пътищата, неправилно паркиране – все теми, които касаят гражданите и представляващи явления, които затрудняват ежедневния начин на живот. Много теми ще бъдат засегнати, като една от тях е ел. тротинетките. Ще обсъдим санкционирането на водачите на тротинетки и предложенията, които ще бъдат направени ще са в посока да има ясно регламентирани правила и служители, които ще бъдат ангажирани с тази дейност“, посочи полицейският началник.