Неделя, 28 Апр 2024
    
Бизнес Камено

В Община Камено приеха балансиран бюджет

  01.02.2024 14:59  
В Община Камено приеха балансиран бюджет

Дона МИТЕВА

21 млн. лева е рамката на бюджета на община Камено за тази година.

Като балансиран и нормален определи приетият на днешното заседание на Общинския съвет Бюджет 2024, кметът на Община Камено Жельо Вардунски, подчертавайки, че общината няма кредити и се надява приходите да са повече от разходите.

„С предложените стойности сме се постарали да изготвим балансиран бюджет, който максимално да се доближава до нуждите и потребностите на гражданите от общината и разбира се съобразен с финансовите й възможности.

И през 2024г. ще се стремим да запазим стабилното финансово състояние на общината, към ефективното и икономично разпределение и разходване на финансовите ресурси и спазването на бюджетната дисциплина“.

Що се касае до капиталовата програма кметът Вардунски я определи в няколко насоки – основно ще се работи за водопроводи, ремонт на пътища и ремонти на обществени сгради.

По отношение на такса битови отпадъци той коментира, че тя се изравнява  за всички населени места в общината. Еднакво вече ще пращат както в малките населени места, така и в по-големите – 1.7промила за всички.