Събота, 27 Апр 2024
    
Крими Любопитно

Певицата Диона се борила с расизма цял живот

  27.01.2024 18:58  
Певицата Диона се борила с расизма цял живот

Цял живот Денислава от Койнаре се бори с расизма. Видя го и след като я спряха полицаи и даде положителна проба за кокаин

Във вторник на 23 януари в София полицейски екип набелязва и спира за рутинна проверка движещ се по улица “Даскал Стоян Попандреев” автомобил “Порше”. На шофьорската седалка стои 28-годишната Денислава Сашова, момиче от град Койнаре. Така звучи сухата полицейска сводка. За младите обаче това е фолкдивата Диона. Полевият тест отчита, че тя шофира под влиянието на кокаин.

Певицата била арестувана и отведена в Шесто РПУ, където ѝ била взета и кръвна проба. И тя излезе положителна за наркотици. А Диона бе освободена под гаранция от 5000 лв. - точно колкото е таксата ѝ за участие в заведение.

Почти стандартно Диона се оправдава, че е пила лекарства срещу грип. И несправедливото обвинение щяло силно да навреди на имиджа ѝ.

“В ареста беше страшно. Цяла нощ лежах на пода на килията и плачех", оплака се още Диона. Най-шокирана от случката обаче останала майка ѝ, която разбрала за ареста на дъщеря си по новините. Фолкдивата имала куп пропуснати обаждания, но не ѝ позволили да се свърже с близките си. 

“Това е може би най-тежката нощ в живота ми”,

твърди Диона.

Което вече може и да е малко пресилено, имайки предвид биографията на певицата. И че цял живот, по нейните думи, тя се бори с расова дискриминация.

Диона сама се нарича в интервю “срамежливо селянче пред камера”. И не крие, че когато е била просто Денислава от Койнаре, за съучениците си била “тъпа циганка”. Произходът ѝ бил причина и ниските ѝ оценки в училище, както и отказаната ѝ стипендия в университета. Години наред не могла да си отговори и на въпроса дали всъщност да си ром е нещо лошо. А сега отговаря така:

“Лошо е за българките, защото ромките сме по-красиви, по-горещи и по-талантливи от тях”

След случката с поршето и пробата за кокаин произходът отново застигна Диона. В социалните мрежи нападките на расистка основа бяха много. А съчувствени статуси “С теб сме, Бубе”, каквито получи преди месеци хванатата да шофира с алкохол Белослава, просто липсваха.

Като малки Денислава и брат ѝ са расли с баба си и дядо си. А родителите им заминали в чужбина, за да работят. Възпитанието се случвало по телефона, а за бъдещата Диона майката липсвала в най-важните моменти от живота ѝ.

Източник: "24 часа"


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски за отсъствието на Румен Радев на клетвата в КС: Без значение
  26.01.2024 12:46      

Не го е решил той, а Корнелия Нинова, разкри депутатът "Без значени