Събота, 27 Апр 2024
    
Спорт

Спортният център „Изгрев“ вече ще се казва „Нефтохимик“

  27.01.2024 08:41  
Спортният център „Изгрев“ вече ще се казва „Нефтохимик“

Футбол. „Това е част от новата ни история“, твърдят от клуба

Георги РУСИНОВ

Спортният център „Изгрев“ вече ще се казва „Нефтохимик“. Това реши Спортната комисия към Общински съвет – Бургас по време на редовното си заседание. В деловодството е постъпило писмо от Михаил Атанасов, заместник-председател на Управителния съвет на ФК „Нефтохимик Бургас 1962“, с което ръководството желае промяната в името.

„Повече от 10 години футболен клуб „Нефтохимик Бургас“ използва за своите нужди спортен център „Изгрев“, като на територията му тренират над 200 деца и двата мъжки отбора на клуба. През трибуните преминават десетки родители на ден, а на мачовете през уикендите стотици хора ги изпълват. През миналата година клубът успя да подпише договор за 30 години за право на ползване, с което показа още една стъпка в желанието си за изграждане на собствен дом. Обектът е част от новата история на клуба и той се свързва най-вече с неговото име – „Нефтохимик“. Затова нашето искане е за промяна на наименованието“, пишат от ръководството на клуба.

Пред репортер на „Черноморски фар“ председателят на Комисията по спорт и младежки дейност Красимир Калудов заяви, че той и колегите му утвърдително са подкрепили искането на „Нефтохимик“.

Преди дни отборът стартира зимната си подготовка преди подновяване на мачовете от новия полусезон. Утре клубът излиза срещу „Сини камъни“ (Сливен). На 3 февруари бургазлии ще играят с дублиращия отбор на „Черно море“ (Варна). На 7 февруари още една контрола предстои в Сливен срещу едноименния отбор.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски за отсъствието на Румен Радев на клетвата в КС: Без значение
  26.01.2024 12:46      

Не го е решил той, а Корнелия Нинова, разкри депутатът "Без значени