Събота, 13 Апр 2024
    
Бургас

Общинските съветници от ПП/ДБ недоволни от скрити срещи за бюджета на колегите им с администрацията

  13.01.2024 12:14  
Общинските съветници от ПП/ДБ недоволни от скрити срещи за бюджета на колегите им с администрацията

Разбираме, че е имало среща на избрани общински съветници и общинската администрация, на която се е обсъждал предварително бюджета на Община Бургас.

Срещата е била при затворени врати, без медии, без никаква предварителна информация и без ясен дневен ред. Въпреки, че Продължаваме Промяната - Демократична България е втора политическа сила в Бургас, никой от съветниците на коалицията не е бил уведомен за предстоящата среща. Напротив, общинските съветници на Продължаваме Промяната - Демократична България остават с впечатлението, че е направено всичко възможно до тях да не достигне информация, за да не могат да присъстват. Това противоречи на всички писани и неписани правила за това как действа Общинският съвет.

Подобен начин на определяне на рамка на Бюджета, без какъвто и да е обществен контрол, е против всички демократични, институционални и етични принципи. Гражданите на Община Бургас са длъжни да знаят как се харчат парите им.

Съветниците на ППДБ продължаваме да работим за промяна и настояваме ОбС да загърби старите практики, ние отстояваме и защитаваме нашите обещания и стремеж към това Бургас да има прозрачно и отчетно управление. Бургас и бургазлии заслужаваме повече! Настояваме присъствалите на срещата да запознаят подробно Общинския съвет и обществеността в Бургас с дневния ред на въпросната среща. В противен случай рискуват да създадат впечатление, че управляващото мнозинство в Бургас борави със спорни по законосъобразност и моралност похвати!


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН-Бургас: Паркирайте така, че да не пречите на Пожарната и Спешната помощ
  13.01.2024 15:47      

Нека гражданите да се обаждат на 112 след като станат свидетели на инциденти