Петък, 12 Апр 2024
    
Бизнес

От EVN България проведоха информационни срещи с областните управители в Югоизточна България

  12.01.2024 10:02  
От EVN България проведоха информационни срещи с областните управители в Югоизточна България

Акцент в дейността на компанията през 2024 г. ще бъдат развитието на електроразпределителната мрежа и дигитализацията на клиентски услуги и работни процеси

В началото на януари 2024 г. представители на ръководството на EVN България проведоха информационни срещи с областните управители в Югоизточна България, обслужвана от разпределителната компания Електроразпределение Юг, част от групата на EVN България. В срещите участваха Калина Трифонова, заместник-председател на Съвета на директорите на EVN България и инж. Здравко Братоев, заместник-председател на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг.

Сред дискутираните теми бяха готовността на Електроразпределение Юг за реакция в случаи на аварии при тежки зимни условия, осигурената високопроходима техника и материали по места. Само за последната година в регионалните звена са доставени над 130 броя нови аварийни автомобили и специализирана техника.

Дружеството разполага с над 70 дежурни екипа, нов модерен диспечерски център за управление на мрежата, 3 регионални центъра за специализирана техника, 4 центъра за кабелни лаборатории. В дружеството функционира и Кризисен щаб, който при зимни ситуации ръководи възстановителните дейности по региони.

Специално внимание беше поставено и върху сътрудничеството с местната власт при тежки зимни ситуации с цел координиране на усилията за възстановяване на захранването, особено в планинските райони.

Основните насоки на инвестициите през 2024 г. са насочени към по-нататъшно развитие на разпределителната мрежа с цел повишаване сигурността на захранване. Общо от началото на дейността на EVN в България от 2005 г. са инвестирани над 2 милиарда лв. за над 23 000 км нова електроразпределителна мрежа, нови трафопостове и развитие на клиентското обслужване. Монтирани са 1,2 млн. електромери с дистанционно отчитане. В резултат на инвестициите загубите по мрежата са сведени от 19,5% до под 7%. В допълнение компанията реализира и важни екологични проекти, по които е обезопасила за птици 9000 стълба от мрежата.

Акцент беше поставен и върху дигитализирането на клиентските услуги. В клиентския портал на Електроразпределение Юг - „Онлайн услуги“ на www.elyug.bg клиентите могат да извършват онлайн дейностите по ново присъединяване към мрежата. За по-бързо обслужване на бизнеса компанията откри 3 нови офиса  - в Пловдив, Бургас и Несебър . 

От октомври 2023 г. в Пловдив EVN откри и Център за устойчиви услуги, който извършва обслужване в областта на енергийната ефективности др.

Целта на традиционните срещи между EVN и областните управители е да се поддържа редовният диалог между дружеството и местната държавна власт.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Архитект: Българските ваканционни имоти са апартаменти, а не място за почивка
  11.01.2024 13:48      

Силвия Шатърова Българските ваканционни имоти не са такива и те не са рентабилни, говорим