Понеделник, 15 Апр 2024
    
Култура

Актрисата Ели Скорчева: „Впечатлени сме от професионалната техника и удобствата на салона в НХК”

  11.01.2024 13:52  
Актрисата Ели Скорчева: „Впечатлени сме от професионалната техника и удобствата на салона в НХК”

Кметът Димитър Николов се срещна с актрисите Ели Скорчева и Розалия Абгарян, която е бургаската следа в успешния филм „Уроците на Блага”. Лентата бе представена предпремиерно в морския град на 10 декември. Последваха още две прожекции, при пълни зали и развълнувани дискусии, в Културен дом НХК.

„Впечатлени сме от професионалната техника и удобствата на салона в НХК. Това е изключително ценно за всички творци, защото неведнъж се е случвало да не можеш да се разпознаеш на екрана, да има смущения в звука, а това рефлектира върху публиката и изкуството. Звуковата картина и удобства в Културен дом НХК в Бургас са мечта за всички кинаджии и ценители”, коментира носителката на наградата за най-добра женска роля от фестивала в Карлови Вари - Ели Скочева.

Кметът Николов коментира с гостите си възможностите, които предлага Бургас за подпомагане на значими филмови продукции като предпочитана кино и фестивална дестинация.

На срещата присъстваха още  зам.-кметът по „Култура и вероизповедания” Диана Саватева и арт мениджърът Катя Лазарова.

*Филмът на Стефан Командарев е един от 7-те номинирани за най-добър международен филм на наградите "Сателит". Те се връчват от Академията на международната преса в САЩ за изключителни постижения в областта на киното, телевизията и новите медии. Победителите ще бъдат обявени на 18 февруари в Лос Анджелис. Към момента филмът има 19 награди, сред които „Кристален Глобус“, а Ели Скорчева взе наградата за най-добра женска роля на Международния филмов фестивал в Карлови Вари.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Мустафа Карадайъ: От 1996 г. съм в ДПС - натрупах умора и искам да дам шанс на новото поколение политици
  14.01.2024 12:07      

Оставката ми не беше лесно решение. Два мандата бях председател, преди това два мандата бях секре