Петък, 12 Апр 2024
    
Крими

Дългът от близо 100 хил. лева, за който обвиняем е шефът на ВиК-Бургас мистериозно се изпари

  11.01.2024 14:57  
Дългът от близо 100 хил. лева, за който обвиняем е шефът на ВиК-Бургас мистериозно се изпари

Цветан Мирчев и адвокатът му Петър Димитров не се явиха в зала – и двамата били болни

 

Георги РУСИНОВ

 

Дългът от близо 100 000 лева, за който обвиняем е шефът на ВиК-Бургас Цветан Мирчев мистериозно се изпари. Това стана ясно в заседание по делото, с което Окръжна прокуратура – Бургас иска отстраняването му от длъжност.

Мирчев е обвинен за това, че в качеството си на лице, заемащо отговорно служебно положение е причинил на управляваното от него дружество немаловажни вредоносни последици в размер на 97 421 лева. Припомняме, че досъдебното производство е образувано в резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на ОД на МВР - Бургас, реализирана на 27.11.2023 година.

Оказа се, че дружеството Синергон Енерджи ООД е изпратило споразумение до Окръжен съд – Бургас за това, че между тях и ВиК-Бургас сметките са уредени. Неустойките, които според споразумението вече се считат за опростени са за неплатени сметки за ток. Молбата е постъпила в съда на 21.12.2023-а.

Прокурор Мирослав Илиев за опростения дълг на ВиК-Бургас: Ако няма щета, ще оттегля обвинението

В предходното заседание преди Нова година, Мирчев не се яви, а адвокатът му Петър Димитров донесе болничния му в съда. Днес в Окръжен съд – Бургас не дойде нито един от тях, като съдия Захарин Захариев прочете постъпили молби и от двамата. Мирчев се намирал в кардиологичното отделение на УМБАЛ-София, а защитникът му бил в тежко здравословно състояние.

Още едно становище бе зачетено от съдия Захариев в залата. То е от УС на ВиК холдинга в София. С него управителният съвет твърди, че искането за отстраняването на Цветан Мирчев е нецелесъобразно за дейностите на дружеството в Бургас и моли искането на Прокуратурата да не бъде уважено.

Съдия Захарин Захариев отложи делото за 23.01.2024-а от 13:30 часа.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Архитект: Българските ваканционни имоти са апартаменти, а не място за почивка
  11.01.2024 13:48      

Силвия Шатърова Българските ваканционни имоти не са такива и те не са рентабилни, говорим