Петък, 29 Мар 2024
    
Любопитно

С какво време ще изпратим старата и ще посрещнем новата година

  29.12.2023 09:02  
С какво време ще изпратим старата и ще посрещнем новата година

През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът ще е предимно от запад, в Дунавската равнина и източните райони до умерен, а почти тихо ще е в Югозападна България. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 12°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат 13°-14°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна - максималната на височина 1200 m ще бъде около 14°, на 2000 m - около 7°.

В събота (30 декември) ще преобладава слънчево време, но сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът ще е северозападен, в Дунавската равнина до умерен, а почти тихо ще е в Югозападна България. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните между минус 1° и 4°, максималните - между 9° и 14°.

В неделя (31 декември) вятърът ще се смени с юг-югоизточен, предимно слаб. На повече места сутринта ще се образуват мъгли, ще се задържат и по-дълго.    


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Общество
Бойчо Янев, ръководител на ФТА „Лазур“: Танците са едновременно полет, но и пристан
  26.12.2023 16:00      

Бойчо Янев е роден в село Вълчаново, област Бургас. Завършва българска хореография в