Вторник, 26 Мар 2024
    
Бизнес Бургас

Бургазлийки не искат да мият чинии, искат на купон

  26.12.2023 17:40  
Бургазлийки не искат да мият чинии, искат на купон

За Нова година. Оферти – всекиму според възможностите

Дона МИТЕВА

Къде ще се посрещне и на каква трапеза Нова година с претоплени пържоли за много пари – това обикновено е ширещото се през последните години шеговито питане за това, в кое заведение ще се празнува преходът от едната в следващата година.

Принципно се смята, че Коледа е семеен празник и повечето хора лудо пазаруват и приготвят храна, събирайки около домашното огнище цялата фамилия. За следващия празник все повече предпочитат да се забавляват и да не се занимават с пазар и мръсни чинии. Особено добре ориентирани в тази посока са дамите, които обичайно са в основата на приготвянето на ястията, а и след това отговорни за най-досадната част от празника – привеждането на дома в обичайния вид. Дори и миялната машина да е налице и да извършва част от неприятната работа, подреждането на дома след семейно събиране или събиране с компания е трудоемко задължение. Затова и все по-предпочитани са заведенията.

 

Какво предлагат бургаските заведения

 

Хотел „Аква“, сдобил се с известността на бизнес място, бе обявил куверт от 132 лева при ранно записване и отстъпки при комбиниране на ресторанта с нощувка. Има три варианта на меню, възможност освен куверта и за наемане на цяла стая плюс спа, оформена в пакетна цена.

В петзвездния „Приморец“, където водещ на новогодишната програма ще бъде Драго Драганов, а в програмата са включени Деси Слава, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, Вокално трио DEJA VU и Веселин Маринов, пакетът включва задължителна нощувка. Менюто в празничната нощ е шестстепенно, а 2 нощувки в единична стая започват от 1652 лв. и стигат за същия период в президентски апартамент до 6676 лв. Естествено, има опции и за повече нощувки за още повече пари.

Ресторант „Младост“ – известно заведение в Бургас, в което стажуват учениците от Гимназията по туризъм, е заявило за празничната нощ куверт от 169 лв.

Кувертът в Mаisons, заедно с празничната програма, на втория етаж е 179 лв., а на първия е 120 лв. 179 лв. ще се бръкне всеки, който е предпочел VERONIQUE Restaurant, където предлагат два варианта на празнични 6 степенни тематични менюта, в които са събрани обичани ястия, поднесени през авторски прочит. В ресторант-пицария „Грация“, където ще свири оркестър „Слънчев бряг“, цената на празничната вечеря е 140 лв.

Новата година в хотел „България“ ще бъде посрещната с  бляскаво и звездно парти с Невена Цонева и Камен Воденичаров. Кувертът за него е в размер на 254 лв. А менюто е авторско.

Експерти от туристическия бранш коментират, че тази година средната цена на кувертите по Южното Черноморие за Нова година е около 135 лева.

 

 

Посрещането на Нова година

 

 е възможно да се случи и при комшиите. Панорамен ресторант с български диджей, две нощувки със закуска в хотел в центъра на Лозенград, празнична вечеря с тръгване от Бургас, е примамлива оферта, която включва и възможност за организиран транспорт до турското градче.

С дадените примери възможностите за отпразнуване на предстоящите празници в никакъв случай не се изчерпват.

Предложения имат и баровете. Например основният куверт за бар варира около стотачка и има за цел да предложи качествено забавление, а не толкова количества храна.

В „Синатра“ кувертът е 115 лв. В него са включени  50 лв. консумация по избор от цялата селекция алкохолни и безалкохолни напитки, традиционна баница с късмети, чаша шампанско, ядки и плодове. Има и възможност за допълнителна поръчка на сирена и мезета.

В програмата участват Яна Стоянова от „Гласът на България“, Кики Рубин от „Звездите в нас“, Ангел Дамянов и пианистът Никола Колчев. Традиционното хоро в полунощ гостите ще завъртят с фолклорна група „Зорница“.

За „Ескобар“ кувертът е 119 лв. Там също е предвидена програма, която да задоволи вкуса на неговите клиенти.

 

Интересни са фирмените и партийните партита,

 

които предхождат официалните Коледа и Нова година и са в разгара си почти от началото на декември. Тяхната цена е много разнородна и се определя от това, кой ги организира и доколко босът е готов да се бръкне за удоволствието на своите подчинени. Партийно парти с куверт от 25 лева се организира в ресторанта на хотел, намиращ се в центъра на града. Там участниците са наясно, че софрата се дофинансира от политически фигури.

С връзки се ползват тук и там учителите, от чиито екипи преподаватели по пеене и музика заработват допълнително вечер в луксозни заведения. Така в „Мейсън“ в хотел „Атаген“, едно от най-модерните заведения, нашумяло последните месеци може да се празнува и за куверт далеч под стотачка.

В крайна сметка къщичките на площад „Тройката“ всеки може да си спретне сам купон, дали ще е предколеден, новогодишен или просто без повод – това също е опция за добро настроение и докосване до зимната суетня.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Патриарх Неофит: Нека молим за мир и благоволение по целия свят
  25.12.2023 15:50      

Това призова той в своето слово по случай Рождество Българската патриарш