Понеделник, 25 Мар 2024
    
Бизнес Любопитно

В монтанско село имат безплатен магазин

  25.12.2023 17:56  
В монтанско село имат безплатен магазин

Магазин, в който всичко, което може да се намери е безплатно. С това могат да се похвалят в монтанското село Стубел. Инициативата е на местни хора, които събират ненужните дрехи и вещи от домовете си, за да отидат там където ще бъдат необходими. В него всеки може да влезе и да си вземе без да плаща.

Молът, както се шегуват хората в селото, набира все по-голяма популярност. Идеята е на кмета на Стубел Емилия Григорова. Тя споделя, че магазинът всеки остава вещи, които не са му нужни, но могат да бъдат полезни на някой друг.

Така в помещението на бивш магазин, който отдавна не работи, жените от селото започнали да редят якета, блузи, панталони, детски дрехи и обувки и други вещи.

Разбира се, дрехите трябва да бъдат изпрани и да стават за носене, казава Вилоета Тодорова, която също е ангажирана с магазина.

Кметицата  разказва, че са донесли масички и щендери, за да наредят дрехите и домашните потреби. А желаещи да си "купят" не липват.

Магазинът е отворен всеки ден от 8 до 16, 30 часа и в него няма продавач. Виолета споделя, че няма нужда да пазаят, защото който иска ще влезе и ще вземе каквото му е нужно. Тя допълва, че всичко е на доброволни начала. Кметът на Стубел казва, че идеята е получила приемнственост.

От селото имат и друга идея, ако съберат много дрехи да помагат на хора в беда или след бедствия.


Анкета

Мнения

Мнения
Константин Бачийски: Различията ми с ПП са за двойното гражданство в Конституцията
  23.12.2023 17:27      

„Принципът ми интересите на българските граждани да бъдат на първо място пред политическите