Понеделник, 25 Мар 2024
    
Поморие

Поморие посрещна Рождество с добро настроение

  25.12.2023 16:00  
Поморие посрещна Рождество с добро настроение

Коледа е един от най-светлите и дългоочаквани празници за целия православен свят. Изпълнени с радост и нови надежди, днес честваме раждането на Спасителя.

Поморие посрещна Рождество Христово с осветени коледни трапези на две места в града /пред НЧ „Светлина 1939“ и пред НЧ „Просвета 1888″/, от които стотици жители и гости имаха възможността да се почерпят за здраве. Дамите от хор „Благовестие“ с диригент Йорданка Туджарова, от групата за автентичен фолклор „Здравец“ с ръководител Петка Златинова и от певческа група „Пей сърце“ с ръководител Касандра Димитрова поднесоха музикални поздрави към всички присъстващи. Поздрави отправи и Антон Лалев – директор дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Поморие.

Беше прочетен и поздравителен адрес от кмета Иван Алексиев: Коледните трапези са още един повод да си припомним колко е важно да бъдем заедно, да вярваме и да ценим това, което имаме. Това е и истинският смисъл на празниците – да осмислим стойностните за нас неща и да ги поставим на първо място. Нека отворим сърцата си за повече разбирателство, доброта, човещина и обич! Защото макар да са зимни, тези празнични дни ни сплотяват и ни носят много топлота и семеен уют.

Празничната програма за жителите и гостите на Поморие ще продължи и в новогодишната нощ с концерт на Християна Лоизу и оркестър Славяни. Община Поморие осигурява безплатен транспорт за желаещите да се включат в новогодишното тържеството. Автобус ще тръгне в 23.00 ч. от кв. „Свети Георги” до центъра (спирката до Пансионата) и ще се върне обратно към кв. „Свети Георги” в 01.00 ч. На 01 януари 2024 г., първият курс на градските автобуси ще бъде в 7.30 ч..


Анкета

Мнения

Мнения
Константин Бачийски: Различията ми с ПП са за двойното гражданство в Конституцията
  23.12.2023 17:27      

„Принципът ми интересите на българските граждани да бъдат на първо място пред политическите