Вторник, 26 Мар 2024
    
Бизнес

Бургаската търговско промишлена палата участва на международно изложение в Турция

  26.12.2023 13:42  
Бургаската търговско промишлена палата участва на международно изложение в Турция

През декември делегация от Бургаската търговско промишлена палата бе официален гост на Международно изложение за хранителни стоки и селскостопанска техника в Къркларели, Турция.

Изложението, на което бяха представени повече от 160 фирми,  се провежда за трети пореден път и събира на едно място производители на мляко и млечни продукти, вино, шара, месни изделия , мед, плодове и зеленчуци, подправки, сладкарски изделия и др. и производители на техника за селското стопанство  от региона на Къркларели.

Домакин и организатор на изложението бе Стоковата борса на турския град, с която Бургаската палата има подписано споразумение за сътрудничество и много общи проекти и инициативи.

Бургаската палата участва със свой собствен щанд, на който бяха представени и Община Бургас, Индустриален и логистичен парк Бургас и фирма Явлена недвижими имоти. С отделни щандове участие взеха фирма ЕТ „ЦВЕТЕЛИНА 93“ – производител на стелажи, щандове и конструкции за излагане на стоки, „КОСТОВИ ГРУП“ ЕООД – производител на собствена марка бисквити ПЕНИНО, торти и сладкарски изделия и фирма „КОМЕТА-Е“ ЕООД – с конфитюр от плодове – собствено производство.

Гости на изложението бяха още представители на Косово, Северна Македония, Молдова и Сърбия.

През цялото време българските щандове се радваха на изключително голям интерес, както от страна на посетителите, така и от страна официалните представители на местната власт, депутати и медии.

Бъдещите инициативи между Бургаската палата и Стоковата борса на Къркралери включват съвместни участия в изложения в Косово и Северна Македония, където ще бъдат популяризирани български компании, дейността на Палатата, както и потенциала на Община Бургас за развитие на съвместен бизнес и инвестиции.


Анкета

Мнения

Мнения
Патриарх Неофит: Нека молим за мир и благоволение по целия свят
  25.12.2023 15:50      

Това призова той в своето слово по случай Рождество Българската патриарш