Понеделник, 04 Мар 2024
    
Бургас

Талант и воля показаха бургаските хора с увреждания

  04.12.2023 17:21  
Талант и воля показаха бургаските хора с увреждания

Хората с увреждания и потребители на социалните услуги в община Бургас показаха много воля, желание и талант на сцената на Младежкия културен център. Тържеството беше посветено на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

„Благодаря на социалните служители за грижите и усилията, които полагат към съгражданите ни в неравностойно положение! Услугите в нашия град за хората с увреждания всяка година се увеличават. В Бургас вече имаме 52 центъра, които предлагат общо 72 социални услуги, затова нека сме толерантни и помагаме на хората с увреждания. Продължавайте да сте активни в културния живот на Бургас. На 6 декември ви очаквам на коледната елха на площада да запалим празничните светлини на града“, пожела на хората с увреждания в залата кметът Димитър Николов.

Програмата продължи с изпълнения на стихове и песни, в които се включиха по-голямата част от потребителите на социалните услуги в общината.

Гости на тържеството още бяха заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, общинските съветници Стойко Андреев, Мартин Кръстев, Тодор Иванов. Явор Костов, Ясен Проданов, директорът на общинска дирекция „Здравеопазване и социални дейности“ Мая Казанджиева, омбудсманът на града Тодор Стамболиев, управители на социални центрове, представители на Дирекция „Социално подпомагане“ и Български Червен Кръст и други.


Анкета

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Криза в парламента. На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой
  02.12.2023 14:41      

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора