Събота, 02 Мар 2024
    
Мнения

Бойко Борисов: Криза в парламента. На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой

  02.12.2023 14:41  
Бойко Борисов: Криза в парламента. На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Той каза още, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

Партията на промяната не си държи на думата. Това заяви лидерът на ГЕРБ в Сливен пред Младежката организация на партията.

"Те се изкълчиха и въпреки че мина гласуването, не стана красиво. Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. Дори искам да им коментирам аргументите. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен - никой", категоричен бе Борисов.

"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят. Аз им казах "Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов". Това казах, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен, излязохме заедно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. на управителя и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори на регулатор", каза още Борисов. Впоследствие разбрах и за изказванията им.

„Как нашият подуправител може да направи далавера под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – здравеопазването, финансите?", попита Борисов.

Според него няма логично обяснение от партньорите в управлението защо трябва да оттегли подуправителя на Здравната каса.

Той бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.

"Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете", подчерта той.

Борисов коментира пред младите и проблемите в Столичния общински съвет. "Когато бях на вашата възраст, аз се разбунтувах. А демокрацията дава рядък шанс на тези, които със сърце, душа и ум, са искали да променят, не да се закичат с думата "промянатa".

Лидерът на ГЕРБ си припомни и началото на своята политическа кариера - взели снимка на "24 часа", на която написали "Генерална промяна". "Добре, че не ни поискаха пари за нея. Нямахме никакво финансиране", описа той първите си стъпки в политиката.

Имаше закон - кмет не може да е партиен лидер. Защото аз се разбунтувах и сам, без партия, без организация, станах кмет на София. От 61 общински съветници. Слушам воплите на новоизбраните. Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Казвам "кметове", защото още не се знае кой е кмет между тях двамата", заяви лидерът на ГЕРБ. Когато аз се разбунтувах преди 20 години, имаше мощна комунистическа партия, каза още Борисов.

Хората ни вярват, защото си изпълняваме обещанията, добави той.

С изказвания ще се включат и Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ-Сливен, Стефан Радев, кмет на Сливен и Асим Адемов, член на Европейският парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ. Сред основните теми на форума са иновациите, земеделието, местната власт и бюджетните политики. Като лектори ще бъдат Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание и Калин Каменов, кмет на гр. Враца.

Националната зимна академия на МГЕРБ, която се провежда след година и половина от последното подобно събитие, бе открита от Йорданка Фандъкова, която е председател на Сдружението „Граждани за европейско развитие на България". "Младите хора са основен фокус на ГЕРБ, целта ни е да ги насърчаваме да бъдат лидери, които да увличат, каза пред присъстващите Фандъкова. МГЕРБ даде сериозни лидери в различни сфери, сред тях са и кметовете на Стара Загора и Враца. Много от общинските съветници в различните общини, също са от младежките структури."

Десислава Танева, която е областен координатор на ГЕРБ в Сливен от самото му създаване, подчерта, че най-важната задача на партията е да открива млади хора, които ще провокират доверие в общността.

"МГЕРБ съхрани енергията си да привлича млади хора", заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и очерта темите на форума, които засягат ежедневието и задачите на партията.

Кметът на Сливен Стефан Радев, който бе преизбран за трети мандат на местните избори, каза, че разчитат много на силната младежка структура в областта.

Асим Адемов, член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, бе категоричен, че на предстоящите европейски избори трябва да се работи за връщане на авторитета на България, който, по думите му, е пострадал сериозно. "В днешния ден трябва да се вземат трудни решения с трудни партньори, каза Адемов. Ние мислим държавнически, докато
"Продължаваме промяната" мисли партийно, партизански. Те нямат европейска подкрепа, докато ГЕРБ са изключително авторитетни в Европейската народна партия (ЕНП). На европейските избори трябва да препотвърдим този авторитет", каза още Асим Адемов.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски за Денков: Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора
  29.11.2023 09:44      

Той призова премиера да публикува своя личен телефон на сайта на правителството