Вторник, 27 Фев 2024
    
Бургас

Общината търси средства от проект за цялостен ремонт на улица „Търговска“

  28.11.2023 17:37  
Общината търси средства от проект за цялостен ремонт на улица „Търговска“

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас търси по проект средства за цялостната реконструкция на улица „Търговска“. Това заяви ресорният заместник-кмет по строителство инж. Чанка Коралска. Бенефициент по програмата „AttractInvestBG“ са индустриалните зони и тази в Меден рудник, в партньорство с общината са готови с проектно предложение. Именно в нея се намира и улицата, за която се иска финансиране.

„Общината е партньор в самия проект и като такъв искаме да получим финансиране за довеждащата инфраструктура, а това е улица „Търговска“. За там имаме готов инвестиционен проект за пълната реконструкция на улицата. Предприятията, които се обслужват от улицата са доста недоволни от състоянието й, но там наистина има нужда от пълна реконструкция, която не можеше да се реши без проект. Заложили сме и на едно устойчиво отводняване, което е основният проблем. Надяваме се след няколко месеца да бъде одобрено това проектно предложение и освен инфраструктурата, която е в самата индустриална зона, да може и общината като партньор да получи финансиране за улица „Търговска“, коментира инж. Коралска.

Средствата в програмата са от Национален план за възстановяване и устойчивост. Община Бургас, като партньор по проекта за изграждане на довеждащата инфраструктура, следва да осигури 20 % съфинансиране на стойност 1 159 328 лева. „Овергаз Мрежи“ АД също трябва да участват с 20 % съфинансиране за изграждане на газопреносната мрежа.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Румен Радев: Ако парламентът не озапти Асен Василев, ще наложа вето върху бюджета
  27.11.2023 12:25      

Георги РУСИНОВ   Президентът Румен Радев предупреди, че може да наложи вето