Вторник, 27 Фев 2024
    
Айтос

Кметът в Айтос се намеси след забавяне със снабдяването на дърва за населението

  28.11.2023 16:23  
Кметът в Айтос се намеси след забавяне със снабдяването на дърва за населението

Георги РУСИНОВ

 

Подготовката за зимата в община Айтос тече с пълна сила. Новоизбраният за четвърти мандат кмет Васил Едрев коментира при заклеването на новата местна власт, че е избрана фирмата за почистването, а техниката е осигурена.

„Предполагам, че и времето ще бъде благосклонно като другите години, така че ние сме готови. Училищата и детските градини са заредени с горива“, каза тогава градоначалникът.

Оказа се обаче, че Едрев никак не е доволен от Айтоското горско стопанство, което се забави със снабдяването с дърва за населението.

„С кметовете бяхме при директора на ЮИДП-Сливен инж. Димчо Радев, защото имаме проблеми със снабдяването на населението с дърва. Дали дъждовете са виновни, не знам, или става въпрос за некадърност по-скоро на Горското? Най-вече май това е проблемът“, заяви преди дни кметът.

Според него проблемът е решен след намесата му.

„Г-н Радев реши проблема. Той даде срок на Айтоското лесничейство десет дни, в които да снабдят хората с необходимите им дърва“, посочи още Едрев.

Така и е станало, след като няколко дни след това отново говорихме с градоначалника и той потвърди, че зареждането с дърва е стартирало по селата.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Румен Радев: Ако парламентът не озапти Асен Василев, ще наложа вето върху бюджета
  27.11.2023 12:25      

Георги РУСИНОВ   Президентът Румен Радев предупреди, че може да наложи вето