Понеделник, 26 Фев 2024
    
Спорт

Отборът на Механото спечели купата на БМФ Порт Бургас 2023 (СНИМКИ)

  27.11.2023 15:57  
Отборът на Механото спечели купата на БМФ Порт Бургас 2023 (СНИМКИ)

Турнирът по минифутбол за младежи се излъчи онлайн

 

След оспорвана битка чрез дузпи, отборът на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника спечели турнирът по футбол на малки вратички за купата на БМФ Порт Бургас 2023. Младите спортисти надиграха отбора на Професионалната гимназия по транспорт и заслужено извоюваха правото си да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, за да подкрепят футболистите на Лудогорец в срещата им с Нордселанд, който ще се играе на 14 декември в Разград. Билетите, транспортът от Бургас до Разград и обратно, както и нощувките за победителите са осигурени от „БМФ Порт Бургас” АД. Среброто бе завоювано от Професионалната гимназия по транспорт, а бронзът взеха младежите от сборния отбор “СНУС 6”. За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, организаторите бяха подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и подаръци за всеки участник в състезанието.

Емоционалната спортна надпревара се проведе на 25 ноември 2023 от 10 ч., при спазване на всички мерки за безопасност. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, десетки футболни фенове дойдоха в Спортен комплекс „Каменица Арена“, за да подкрепят своите фаворити. Турнирът бе излъчен и онлайн  във фейсбук страницата на информационния сайт “На брега”, което даде шанс на стотици любители на футбола да проследят състезанието на живо. 

В осмото издание на турнира общо 9 отбора премериха сили на двата терена на „Каменица Арена”. В надпреварата се включиха състезатели от бургаските гимназии: Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов “Свети Никола”, Професионална гимназия по транспорт, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, Професионална техническа гимназия, Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“, Професионална гимназия по химични технологии “Зелинский”, както и 1 индивидуално сформиран отбор от младежи. 

Отборите бяха разпределени чрез жребий  и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки” в своята група. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезанието се проведе със съдействието на Българската асоциация по минифутбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2023г. Въпреки уверенията им, че играят за удоволствие и най-важен е  феърплеят, всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа и бъдещо развитие в спорта.

Турнирът по футбол на малки вратички е изцяло финансиран от „БМФ Порт Бургас” АД – концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”. Той е част от социалната програма на дружеството и вече има характера на голямо общоградско спортно събитие, което се провежда за осма поредна година.

С годините футболното събитие се превърна в истински спортен празник, с което постига основната си цел – да помага за утвърждаването на спортни навици сред младите и да доказва, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Румен Радев: Ако парламентът не озапти Асен Василев, ще наложа вето върху бюджета
  27.11.2023 12:25      

Георги РУСИНОВ   Президентът Румен Радев предупреди, че може да наложи вето