Понеделник, 26 Фев 2024
    
Бургас Любопитно

Звезда на Тина Търнър беше открита в бургаската зала „Бойчо Брънзов“

  27.11.2023 08:35  
Звезда на Тина Търнър беше открита в бургаската зала „Бойчо Брънзов“

Церемонията се случи на рождената дата на легендарната певица

 

Звезда с името на Тина Търнър беше открита в бургаската спортна зала „Бойчо Брънзов“. Инициативата е на групата на ГЕРБ в местния парламент и се случи точно на рождената дата на легендарната певица – 26 ноември.

Гости на събитието бяха бивши и настоящи общински съветници, обществени личности и журналисти. На чаша вино те си спомниха за музикалната фурия, която си отиде от този свят през месец май.

Идеята за почетната плоча е на общинския съветник Георги Дракалиев, а поводът е, че преди 42 години Тина Търнър е изнесла два концерта в същата спортна зала, която тогава е носела името „Изгрев“.

„Бургас е град, в който се случват много хубави неща. Свикнали сме културната ни програма да е наситена целогодишно. Но преди време не е било така. И все пак звезда от такъв калибър идва в Бургас и изнася два концерта пред препълнена зала. Това наистина е забележително и заслужава да се помни. Именно затова подехме тази инициатива и се радваме, че тя се случва именно на рождения ден на голямата Тина Търнър“, заяви общинският съветник от ГЕРБ Ева Михалева.

Оказа се, че сред присъстващите на церемонията снощи има и такива, които са присъствали лично на концертите през 1981 г. Адв. Иво Баев сподели, че още пази спомени от изживяната емоция.

„Луда работа! Не вярвахме, че е възможно в тези години да видим Тина Търнър на живо. Зала “Изгрев” се пръскаше по шевовете. Помня, че не беше топло, Тина беше с някаква рехава рокличка, но в нейното шоу тя е като навита пружина, неслучайно Мик Джагър ѝ завиждаше за енергията на сцената. Не си спомням всичко, но помня, че като почна парчето Nutbush City Limits, станахме прави и до края не седнахме. Бяхме като замаяни. Слушал бях доста преди това Тина с Айк Търнър, но едно е да слушаш, друго е да видиш такова диво шоу на живо“, спомня си адв. Баев.

Той е от щастливците, които е гледал неповторимата Тина на концертите и в Бургас, и в София.

„Тръгнахме компания от  Бургас специално за концерта в София. Пред залата едни ограждения – чудо, и страшно много милиция. Също уникален концерт! Към час и половина тази жена не спря да танцува и да пее, страхотия! Бил съм два пъти на концерт на Ролингстоунс, мисля че Тина надминава Мик Джагър по лудост на сцената. Такава енергия! Но първото, което човек усеща е, че тя просто гори с музиката си – танци, пеене, всичко е с огромна любов и удоволствие, от това което прави. Пълно раздаване! Страхотен контакт с публиката във всяка една секунда. Това са големите изпълнители!“, разказа още общинският съветник от ГЕРБ.

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Румен Радев: Ако парламентът не озапти Асен Василев, ще наложа вето върху бюджета
  27.11.2023 12:25      

Георги РУСИНОВ   Президентът Румен Радев предупреди, че може да наложи вето