Неделя, 25 Фев 2024
    
Айтос Малко Търново Руен

Снегът превзе планинските части на Бургаска област

  26.11.2023 11:03  
Снегът превзе планинските части на Бургаска област

Снегът дойде по планинските части на областта, със сняг отсъмнаха селата в Руенско, Айтоско, Карнобатско,  Странджа и Стара планина.

На много места движението на автомобили е затруднено, заради падналия снощи снеговалеж, съобщиха от областното пътно управление. Затворен за движение е Ришки проход. Заснежени и заледени са пътищата в района на Карнобат, Обзор, Слънчев бряг и Средец. Екипите на пътноподдържащите фирми обработват настилките. За сега няма закъсали автомобили или бедстващи на пътя, уточниха от областното пътно управление. 

Две бургаски села – Брястовец и Драганово, са без ток от снощи, заради силния вятър, съобщиха дежурните от община Бургас. Екипите на EVN работят по отстраняването на авариите.

Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг важи за днес в 7 области от Северна и Източна България, сред които Бургас, Ямбол и Сливен. На места в планинските райони има опасност от преспи и снегонавявания.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие и бурен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно с валежи от сняг и ще има виелици и навявания. По южното крайбрежие валежите ще са по-слаби и ще са от дъжд и сняг. След обяд валежите ще започнат да спират, до вечерта и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 10°-13°, но ще се понижи. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.