Вторник, 27 Фев 2024
    
Общество

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС към младите: Тепърва ще бъде модерно да казвате, че се занимавате с политика

  26.11.2023 10:21  
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС към младите: Тепърва ще бъде модерно да казвате, че се занимавате с политика

Имате цялата ми подкрепа, за да бъдете силна младежка организация и вие, като младите хора на ДПС да бъдете реализирани. Това ще ми е работата всеки ден за вас. Работещо, в постоянен контакт с нас, младежко ДПС е моята цел. Ние не си даваме сметка с какъв потенциал разполагаме във ваше лице, толкова приятна изненада е да ви видя тук, с тези думи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски започна разговор с представителите на Младежко ДПС.

Днес съм много по-спокоен за бъдещето на ДПС. Сега, като ви видях, няма да ви изпусна. Вие сте страхотна банка кадри, трябва да сте до мен, до партията. Имайте цялото самочувствие, като казвате, че сте от ДПС. Тепърва ще бъде много модерно да казвате, че се занимавате с политика, обърна се Пеевски към младежите.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се срещна с 200 младежи от цялата страна, с които проведе много сърдечен и откровен разговор. Няма забранени въпроси и теми, с мен можете да питате за всичко, каза им Пеевски.

Пред участниците в срещата Делян Пеевски направи анализ на политическата ситуация и позициите на партията и взаимоотношенията във властта.

Много е тежко положението, като виждам и във ведомствата и в цялата държава, експертиза не е останала за съжаление. Държавата има нужда от вас, младите, за да тръгнем напред и наистина да станем европейска България, защото в момента нещата не са така, каза Пеевски.

Той подчерта, че правителството, подкрепено от абсолютно евроатлантическо мнозинство, не е перфектно, но след две години на политическо безвремие  на служебни кабинети, сега България е на правилния път.

Смятам, че съвсем скоро ще се вижда ефектът на това мнозинство и правителство и си струва да останете тук, в България.

За мен промените в Конституцията  ще доведат до това, което трябва да се случи - да градим държава. Смятам, че ще получим една работеща правова държава, в която ще сте спокойни и ще се чувствате защитени. Защото, когато няма работеща прокуратура, хората не са спокойни. Или полиция, не случайно защитих и полицаите. Другите политици го удрят на популизъм, рискуват да бъдат разградени институциите. Но ако това се случи, следва анархия.  Искаме да засилим в хората чувството, че има реално управление на държавата.  Апатията към политиката и изборите дойде, точно от това усещане за безвластие, напомни Пеевски.

Затова с промените в  Конституцията можем да градим държава и това е смисълът, подчерта Делян Пеевски.

ДПС е в основата на тази промяна и ще допринесе това да се случи.  На 8 декември Народното събрание ще приеме промените на първо четене и ще имаме над 160 гласа, обяви председателят на ПГ на ДПС. На 12-ти ще е второто чете, а на 13-ти ще е трето. Вярвам, че на 13-ти ще се поздравим с приемането на новата Конституция, каза председателят на ПГ на ДПС.

Активните млади хора, участници в срещата, попитаха за всичко важно председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски- за работата на политиците, за отговорността, за вземането на важни решения, за преодоляването на обществените кризи и проблеми, за смисъла да се занимават с политика и смисъла да изберат да останат в България, за бъдещето, за Еврозоната, за Конституцията, за законодателната дейност и местната власт.  “Благодарим Ви за това, което  направихте в последните месеци - да ни вдъхнете мотивация, енергия, сила, да казваме гордо, че сме част от ДПС. Искаме тази енергия, мотивация и визия да я пренесем сред младежите и да работим заедно с Вас”, казаха те.

Форумът, организиран от съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк мина под наслов “Преосмисляне на Европа. Либералната визия за Европа на бъдещето”. Модератор на разговора на Делян Пеевски с младите бе председателят на младежката организация Танер Кабилов.

На семинара участва още зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев и Халил Летифов, евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, народните представители Елван  Гюркаш, Ертен Анисова, Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Валентин Тончев, Осман Мурадов и Анджей Джандев,  председател на Младежко ДПС Танер Кабилов, кметът на община Белица Радослав Ревански, председател на партия ЛДП, Северна Македония Моника Зайкова и директор на Американския университет - ФОН, Скопие Сефер Цаноски.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Румен Радев: Ако парламентът не озапти Асен Василев, ще наложа вето върху бюджета
  27.11.2023 12:25      

Георги РУСИНОВ   Президентът Румен Радев предупреди, че може да наложи вето